Flygresor till Budapest

Resor till Budapest är vårt område och vi erbjuder resor till Budapest med både flyg och buss, Välj mellan hotell och vandrarhem som passar er budget. I vår resa med flyg ingår det bland annat guidade stadsurt, båtresa på Donau med middag och besök på ungerska restauranger. Välkommen att boka er resa till Budapest, en intressant, kul och lärorik upplevelse i den ungerska huvudstaden.

Pris 5 495 kr. Välj datum som ni vill resa i intresseanmälan.

Budapestresor - Donau och bron

Sju dagars resa med flyg. Mat enligt resplanen.

Dag 1. Hemorten flyg till Budapest
Vi flyger till Budapest och tar oss vidare till vår buss som kör oss till vårt hotell för incheckning. Vi bor fem nätter på Hotell ….Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Budapest guidning.
Efter frukost gör vi en stadsrundtur med buss där vår lokalguide bland annat visar oss den vackra Mattiaskyrkan, Fiskarbastionen, Gellértberget, broarna, Hjältarnas torg, den magnifika parlamentsbyggnaden och operan. Efter stadsrundturen har vi fri tid i centrum för lunch och möjlighet att på egen hand besöka saluhallen som finns i södra änden av gågatan Váci utca. Här finns allt mellan himmel och jord, bland annat hundratals sorters ostar, korvar och kryddor.

På kvällen har vi möjlighet att göra en kvällskryssning på Europas näst längsta flod Donau, som flyter rakt genom hjärtat av Budapest. Turen passerar bland annat Géllerthöjden, Parlamentsbyggnaden, Kedjebron och Slottsberget. Ombord serveras stor middagsbuffé med dryck.
Utflykten kan ni förboka nedan i formuläret. Pris från 575:-

3. Egen tid eller välj tillvalsutflykten.
Frukost och fri tid eller följ med på en tillvalsutflykt ut på landsbygden för att uppleva något utöver det vanliga! Vi reser med buss söderut till Pustan, som betyder slätt på ungerska. Vi besöker en större gård med cirka 120 hästar av rasen ungerska halvblod och Lipizzaner. På gården tar vi en kort tur med häst och vagn i omgivningen innan vi besöker stallet och får beskåda en fantastisk hästshow. Efter uppvisningen åker vi vidare till en mindre gård där vi bjuds på traditionell trerätters lunch med bland annat gulaschsoppa, i en härlig lantlig miljö. Utflykten behöver förbokas inför resan. Utflykten kan ni förboka nedan i formuläret. Pris från 575:-

Dag 4. Budapest Judiska Historia med Raoul Wallenbergs minnesplats.
Frukost. I dag kommer vi att bekanta oss med en del av Budapests judiska historia. Vår guide tar oss till platser med koppling till den judiska kulturen. Vi besöker en synagoga och vandrar igenom de judiska kvarteren, som var getto under andra världskriget. Under promenaden passerar vi flera platser med anknytning till Raoul Wallenberg och hans kolleger. Rundturen avslutas i centrum vid Raoul Wallenbergs diplomatväska som idag är minnesplats. Eventuella inträden och biljetter för lokaltrafik tillkommer.

Dag 5. Frukost och egen dag.
Från hotellet finns goda förbindelser med lokalbuss och spårvagn. Vi rekommenderar att besöka ett av Budapests badhus. Staden har en rad anrika badanläggningar med en spännande historia. De mest populära är Gellértbadet vid Donau och Széchenyibaden i stadsparken. De försörjs med vatten från varma källor och båda har såväl utomhus- som inomhusbad. Inträde kostar cirka 6 300 forint (runt 200 kronor). Tofflor är obligatoriskt att ha med sig och vi rekommenderar att ta med egen handduk.

Dag 6. Avresa hem. Frukost.
Beroende på vilken tid som flyget avgår så kan vi lägga in lunch här.

OM NI ÄR EN GRUPP SÅ KAN NI ÄNDRA VAD NI VILL I RESPLANEN.

NI ÅTERVÄNDER HEM MED MINNEN FÖR LIVET!

INTRESSEANMÄLAN, EJ BINDANDE!
Vi svarar så fort vi kan, normalt inom 24 timmar.
Tfn: 08-559 22 227
info@resor-budapest.com