Bussresor Prag

RESOR TILL PRAG MED BUSS.

Dag 1.
Avresa med Buss från Hemorten till Budapest via Gedser – Rostock.
Färjan avgår 21:00. Middag på färjan direkt vid avgång.

Dag 2. Ankomst till Vandrarhemmet/Hotellet, checkar in om rummen är lediga och äter en stadig frukost. Vandrarhemmet ligger på ett mycket bra läge i Prag. Nära till många sevärdheter och till Metron som man snabbt tar sig till alla stadens hörn. Under dagen gör vi en guidad rundtur i Prag. Vi tar bussen till den gigantiska Pragborgen med Vithuskatedralen. Här stiger vi av bussen och vår reseledare tar oss med på en innehållsrik promenad. Vi får veta mer om det mäktiga borgområdet, katedralen, Strahov Klostret, Loretta, den 600-åriga Karlsbron med sina vackra statyer, det Astronomiska uret, Gamla staden, Judiska stadsdelen, Kruttornet, Vaclavplatsen. Efter guidningen egen tid. Vila eller njut av stadens underbara liv och arkitektur.

Dag 3.
Efter god frukost har ni idag ännu en dag att utforska Prag på egen hand. Här kan ni njuta av den goda tjeckiska maten och europeisk historia i fulla drag. Efter gårdagens stadspromenad har många säkert funnit sina speciella favoritkvarter och sevärdheter som man vill utforska närmare. Ni tar er lätt fram med METRON. Kanske lockar gågatorna med butikerna och den förnämliga shoppingen, kanske vill några fördjupa sig i ett museum medan andra kanske bara njuter av folklivet i denna underbara stad i Europa. 18:00 Båttur på floden Moldau med middag.

Dag 4.
Ännu en dag att njuta av Prag. Vill ni lägga till utflykt så går det bra denna dag. Bussen till Rostock från samma plats som chauffören släpper av er.
Bussen skall vara framme i Rostock 05:30. Chaufförerna bestämmer avresetiden.

Dag 5.
Ankomst till Rostock 05:30.
Färjan avgår 06:00. Frukost direkt vid avgång. Ankomst till Gedser 08:20.
Vi fortsätter bussfärden hem till Er hemort.

 

Lägg till lunch eller middag, en person 110 kr.

En extra dag på egen hand kostar 150 kr/person.

Ni kan lägga till utflykter om ni vill. Guiden kostar för en dag 1000 kr, utflykten tillkommer.

Här kan ni läsa på svenska vilka sevärdheter som finns, välj vad ni vill se och vi tar er dit i samband med er skolresa till Prag.